Een toekomstbestendige website maken

Je zult vast weten dat webdesign ontzettend hard verandert. Het lijkt wel of er iedere week weer nieuwe ontwikkelingen zijn die geïmplementeerd moeten worden in een website. De beste SEO tactieken van vorig jaar zijn vandaag alweer niet meer bruikbaar. Dit zorgt voor een gevoel dat je nooit een toekomstbestendige website kunt maken.

Dit is niet volledig waar. Uiteraard kun je nooit een website maken die jaren meegaat en waar je nooit meer naar om hoeft te kijken.

Net zoals een bedrijf is een website ook een lopend proces, het is niet iets wat je even kan maken en Klaar is Kees. Blogs schrijven, nieuwe zoekwoorden gebruiken, foto’s updaten en nieuwe producten toevoegen zijn onder andere allemaal dingen die jouw website up-to-date houden.

Een sterk design zorgt ervoor dat je deze updates makkelijk kan uitvoeren en dat je website jaren mee kan.

Redenen om een toekomstbestendige website te maken:

Een website is een investering –  Er is geen  bedrijf dat voor een website betaalt omdat ze graag geld over de balk smijten. De meeste bedrijfseigenaren weten dat het essentieel is om een goede website te hebben. Ze zien het als een investering en deze moet dus ook meer opleveren dan dat het kost. Dit kan niet als hij na een jaar alweer verouderd is.

Merkidentiteit en merkbekendheid – Als je vaak dezelfde website bezoekt dan ontwikkel je  een vertrouwd gevoel bij deze website. Dit gevoel zal verloren gaan wanneer de site drastisch verandert, omdat deze eerder niet goed ontwikkeld was.

Dit is natuurlijk nooit goed voor een bedrijf, daarom is het erg belangrijk om een website te maken die voor een lange tijd mee kan.

Gebruikers ervaring (UX) – Als je meerdere keren je website verandert, dan moeten je gebruikers iedere keer opnieuw leren hoe ze door jouw website moeten navigeren. Dit is nooit in je voordeel.

Hoe maak je een toekomstbestendige website?

Een illustratie met een man die een kaart in zijn hand houdt. Hij wijst naar een bord die naar verschillende punten wijst. Dit doet hij om de website toekomstbestendig te maken.

Kies een goede CMS (content management system) – Je CMS is de fundering van je website, een slechte fundering zorgt voor een slechte website. Daarom is het ontzettend belangrijk dat je goed nadenkt over welke CMS je gaat gebruiken. Er zijn heel wat factoren die het verschil maken tussen een goede en een geweldige CMS. Dit heeft vooral te maken met de functionaliteiten die jij nodig hebt voor het maken van een goede website.

T&G Created gebruikt WordPress. Dit programma bezit alle functionaliteiten die wij nodig hebben om een sterke website te maken. We kunnen de backstage gemakkelijk gebruiksvriendelijk maken voor onze klanten. Ook blijft de CMS up-to-date, hierdoor kunnen we gemakkelijk nieuwe innovaties toevoegen mocht dit nodig zijn. Dit zijn allemaal factoren die ervoor zorgen dat je toekomstbestendige website ontwikkelt.

Bezuinig niet op je hosting –  Veiligheid, snelheid, ondersteuning en uptime (de tijd dat een website operationeel is in een jaar). Dit zijn de vier factoren waar naar gekeken moet worden bij het kiezen van een hosting. Als een van deze factoren wordt verwaarloosd door je hosting, zorgt dit ervoor dat je website niet toekomstbestendig is.

Een goede hosting is niet goedkoop, het prijsverschil per website kan meer dan 1000% zijn. Toch is het in de meeste gevallen beter om voor de duurdere hosting te kiezen als je serieus bent over je website. Een langzame website kan ervoor zorgen dat je bezoekers al wegklikken voordat je website geladen is.

Bij bijvoorbeeld een webshop is uptime heel belangrijk. Als een webshop 12 uur lang niet operationeel is, kan dit veel geld kosten. Dus ook hierbij is het van belang dat je een hosting kiest die geweldig is in de factoren die belangrijk zijn voor jouw website en daarnaast géén van die vier factoren verwaarloost.

Dit is een handige tool om een hosting service te vinden die past bij jouw.

Maak je website gemakkelijk bewerkbaar –  Websites zijn dynamischer dan ooit tevoren. Ze hebben blogs, verschillende producten en ga zo maar door. Deze content wordt constant  geüpdatet. Voorheen moest je bij iedere verandering je websiteontwikkelaar contacteren om deze door te voeren.

Met de huidige technologie kunnen we deze nieuwe content gemakkelijk in de backstage toevoegen zonder te werken aan de voorkant van de website. Als je een website maakt voor een klant, dan is het ontzettend belangrijk dat hij deze content gemakkelijk kan uploaden.

Als je hem voor jezelf maakt, dan scheelt het veel tijd om dit vanaf het begin goed op te zetten.

Maak je website mobiel gebruiksvriendelijk – Het percentage mobiele-website-gebruikers stijgt ieder jaar, momenteel is het meer dan de helft van alle bezoekers. Om deze reden ontwerpen veel webdesigners hun websites eerst voor mobiel en daarna pas voor desktop.

De dagen van “informatie opzoeken via een desktop computer” zijn geteld. Daarom is het nu ontzettend belangrijk om een responsieve website te creëren die op ieder mogelijk frame werkt.

Conclusie

Zoals je ziet is het een behoorlijke lijst, toch zijn er nog meer dingen die je kan doen om een toekomstbestendige website te maken. Om dit blog niet te uitgebreid te maken, is het bij vier simpele punten gebleven. Mocht je toch nog meer vragen hebben over de toekomstbestendigheid van jouw website, wees dan zeker niet bang om ons te contacteren voor een gratis analyse.

Meer artikelen van ons blog

Picture of Geert Bens

Geert Bens

Geert is de communicatieve techneut binnen het bedrijf. Hij zit momenteel in zijn laatste jaar van zijn studie communicatie en heeft hier veel kennis opgedaan over het vak. Hiernaast verdiept hij zich graag in andere vakgebieden zoals: economie, geschiedenis, psychologie, filosofie en politiek. Dit zorgt voor een breed scala aan onderwerpen waar Geert over kan schrijven.

Adres

Zonnedauwstraat 10
5455GX Wilbertoord

E-mail

Telefoon

Adres
Zonnedauwstraat 10
5455GX Wilbertoord

E-mail

Telefoon